Niezwykłe dania ze zwykłych roślin.
Właśnie otrzymałem przesyłkę z Wydawnictwa REA-SJ ze świeżo wydaną książką kucharską Grażyny i Jarka Uścińskich, właścicieli restauracji Moonsfera. Twarda, kolorowa okładka mieści grubo ponad 400 stron opisów ziół, bezcennych kulinarnych wskazówek i oryginalnych przepisów. Znajdziemy tu także użyteczny kalendarz zbioru ziół oraz słowniczek terminów okołokulinarnych. Z kolei z tyłu okładki możemy zapoznać się z opinią o książce w wydaniu Karola Okrasy.
Wszystkie zdjęcia potraw zamieszczone w książce są mojego autorstwa, dlatego z tym większa satysfakcją przeglądam kolejne jej strony, a Państwu Uścińskim dziękuję za wspaniałą atmosferę podczas tygodniowej sesji zdjęciowej w restauracji Moonsfera, po skończeniu której moja waga podskoczyła o ładne parę kilo 😉